Vår Burmilla uppfödning

Bakom stamnamnet SE*Miss World’s hittar du Sandra och Peter Magnusson – glada ägare  och uppfödare av de mest fantastiska katter vi stött på! Eftersom vi uppriktigt tycker att just våra flickor är bäst och vackrast i världen, har vi valt ett stamnamn som passar dem… Varje kattunge har alltså något att vara stolt över redan i sitt namn  😉

Sandra är diplomerad och certifierad SVERAK-uppfödare och den som älskar att fundera på nya avelskombinationer, medan Peter är nästan lika outtröttlig som katterna när det gäller kattlek – tur är väl det!

Vad menas med SVERAK-diplomering?

Vad krävs för att bli certifierad uppfödare?

Vi blev intresserade av Burmilla-rasen när vi började söka en ny kamrat, efter att en katt som varit med i 18 år somnat in. För oss var det viktigt med en katt som vill vara med i familjen och vardagen, en katt som skapar minnen och glada skratt. Vi ångrar verkligen inte vårt val – Burmilla är allt det där, och dessutom hisnande vacker!

Målet för vår uppfödning har alltid varit att hjälpa andra få tag i samma fina kompis, så vi har aldrig lagt tonvikten på framgångar på kattutställningar. Det betyder inte att vi inte tycker att de har sin plats – en kattutställning kan vara ett värdefullt sätt för många att upptäcka rasen för första gången. Vi är också glada och tacksamma över den bekräftelse vi har fått på vårt avelsarbete den vägen – år 2023 vann t.ex vår Lomizi utmärkelsen som Bästa Avelshona i kategori 3 i hela Sverige! Fantastiskt roligt i sig själv, och det blev ännu bättre av att vår Nousie var den som knep 2:a platsen i samma klass!! 🏆🥇🥈Så vi känner att vår uppfödning fått ”godkänt” i sin avelsinriktning. 😉 År 2020-2022 kom vi på 3:e plats som Bästa Uppfödare i kategori 3, och 2023 kom vi på 4: e . Skoj! 

Men det är ju kompisen man lever med – så på de här sidorna hoppas vi kunna  ge dig en bild av både rasen och våra katter.

För oss är det viktigt att våra kattungar – förutom att vara friska, goda representanter för rasen – ska vara trygga med människor, vana vid kel och lek.

Kom gärna och hälsa på om du vill veta mer om våra katter! Vi bor i Växjö och har nära till det mesta….;)

Längtar du efter en egen Burmilla?

Lämna ett svar