Planer

AVELSARBETE:

Vi har haft en intensiv sommar och höst, och kommer därför att para ovanligt sent i år, så vi har de krafter som behövs för att vaka över dräktiga mammor och förlossningar. Förmodligen blir det slutet på oktober eller november😻

Vi vill uppmuntra alla er som går och funderar på att starta ett Burmilla-liv att höra av er till oss i god tid, för det påverkar hur många kullar vi tycker att det är rimligt att planera för. Vi vill gärna känna att det finns fina hem som väntar på de små, redan innan vi låter dem komma till världen. 💕

OMPLACERING:

Den här texten är svår att skriva, men för katternas skull gör jag det ändå. Vi har sakteliga börjat inse att Lomizi inte mår bra av spelet runt rangordningen här hemma, så vi måste förändra kattgruppens sammansättning. Därför är vi nu öppna för att omplacera två kastrerade honor – Kisolanza och Mikuzi – till ett eller två värdiga hem. Det smärtar oss, eftersom vi älskar dem båda djupt och njuter av deras förkärlek för gos, men vi har insett att vi måste vara förnuftiga. Vi skulle föredra att de får fortsätta vara tillsammans, men tror att Mikuzi också skulle trivas bra som ensamkatt. Däremot tror vi att Kisolanza behöver antingen en kattkompis eller en familj som är hemma ofta och kan ge henne mycket uppmärksamhet.

Kisolanza och Mikuzi är mor och dotter (födda 2017 och 2018) och ganska lika varandra i personligheten. Båda älskar att bli borstade med en borste och kliade under hakan – och båda älskar mat, så man får väga upp portionerna. 😉 Mikuzi sitter gärna i soffan och lutar sig mot ryggstödet bredvid dig (ser ut som en liten människa), och Kisolanza kryper gärna ihop i ditt knä för att bli klappad. Om hon tycker att hon får för lite uppmärksamhet lägger hon sig på golvet och rullar – och det fungerar ofelbart. Man bara MÅSTE klia henne på magen! Att leka med vippa är också toppen. Men det bästa Mikuzi vet är när man byter sängkläder – då springer hon lyckligt fram och tillbaka under lakanet som man ska slå ut som en tältduk över henne, gång på gång. Hon tröttnar aldrig!

Vi letar i första hand efter ett kärleksfullt permanent hem, men är du intresserad av utställningar är det ett plus. Båda damerna har blivit Best in Show flera gånger, och Mikuzi är bara tre BIS ifrån att få den prestigefyllda titeln Distinguished Show Merit. Det är en stor bedrift i sig, och det vore roligt om hon kunde få gå hela vägen.

Båda damerna har god hälsa, med en väsentlig skillnad. Vi har tagit tandstenen på dem båda i år, och då upptäckte vi att Mikuzi har FORL, eller TR som det kallas numera. Vi fick dra ut 3 tänder som var angripna. Det betyder att man måste kolla hennes tandstatus varje år och vid behov avlägsna tänder som är dåliga eller orsakar henne smärta. Sjukdomen går inte att bota, men det händer att förloppet stannar upp eller går väldigt långsamt. Men det är bra att vara inställd på att katten till slut kan vara helt utan tänder. Som tur är, far de faktiskt inte illa av det, utan kan t.o.m. fortsätta äta hårdmat.

Om du tror att du vill ha någon eller båda av dessa fantastiska katter i dit liv, hör av dig till oss och berätta lite om dig själv.


UTSTÄLLNINGAR:

Vi har nu avrundat utställandet för 2023, och gläds över allt roligt vi har fått uppleva! :🥳🏆😃❤️Här kommer några höjdpunkter:

Dags att vila lite, håller ni inte med om det? 😉❤️😃