Planer

AVELSARBETE:

Vi har den stora glädjen att meddela att parningen mellan Lomizi och Dacca’s Silver Quadruplum gick bra, och nu njuter vi av deras tre kattungar som kom i mitten på januari. Du kan följa dem på deras flikar under C-kull II. 😻

Så fort katterna börjar löpa igen efter högsommaren, planerar vi att para Nousie och Xàbia 😺

OMPLACERING:

Den här texten är svår att skriva, men för katternas skull gör jag det ändå. Vi har sakteliga börjat inse att Lomizi inte mår bra av spelet runt rangordningen här hemma, så vi måste förändra kattgruppens sammansättning. Därför är vi nu öppna för att omplacera en helt fantastisk, kastrerad katt – Mikuzi – till ett värdigt hem. Det smärtar oss, eftersom vi älskar henne djupt och njuter av hennes tillit och förkärlek för gos, men vi har insett att vi måste vara förnuftiga. Vi skulle föredra att hon får bo med en kattkompis, men tror att hon också skulle trivas bra som ensamkatt.

Mikuzi är född 2018 och har en härlig personlighet. Hon älskar att bli borstad med en borste och kliad under hakan – och älskar mat, så man får väga upp portionerna. 😉 Mikuzi sitter gärna i soffan och lutar sig mot ryggstödet bredvid dig (ser ut som en liten människa), antingen för att titta på film eller fundera över meningen med livet. Att leka med vippa är också toppen. Men det bästa Mikuzi vet är ändå när man byter sängkläder – då springer hon lyckligt fram och tillbaka under lakanet som man ska slå ut som en tältduk över henne, gång på gång. Hon tröttnar aldrig, utan ropar av glädje.

Vi letar i första hand efter ett kärleksfullt permanent hem, men är du intresserad av utställningar är det ett plus. Mikuzi har många gånger blivit Best in Show och är bara tre BIS ifrån att få den prestigefyllda titeln Distinguished Show Merit. Det är en stor bedrift i sig, och det vore roligt om hon kunde få gå hela vägen.

Hennes hälsa är god, men när vi tog tandstenen i år upptäckte vi att Mikuzi har FORL, eller TR som det kallas numera. Vi fick dra ut 3 tänder som var angripna. Det betyder att man måste kolla hennes tandstatus varje år och vid behov avlägsna tänder som är dåliga eller orsakar henne smärta. Sjukdomen går inte att bota, men det händer att förloppet stannar upp eller går väldigt långsamt. Men det är bra att vara inställd på att katten till slut kan vara helt utan tänder. Som tur är, far de faktiskt inte illa av det, utan kan t.o.m. fortsätta äta hårdmat.

Om du tror att du skulle bli lycklig av att ha denna fantastiska katt i dit liv, hör av dig till oss och berätta lite om dig själv.


UTSTÄLLNINGAR:

Vi har nu avrundat utställandet för 2023, och gläds över allt roligt vi har fått uppleva! :🥳🏆😃❤️Här kommer några höjdpunkter:

Dags att vila lite, håller ni inte med om det? 😉❤️😃