Älskade Burmilla

Burmilla – en kattras med egen personlighet och absolut charm…

En gåva från kattvärlden!

Burmillan är nämligen en kattras som uppstått ur en spontan korsning mellan raserna burma och chinchillaperser. Katterna hade sin kärleksaffär utan att fråga ägaren om lov, och det får man väl vara glad för, eftersom de bara hade fått nej om de hade frågat….

Resultatet är en korthårig katt med chinchillapersens silvertippade päls, och ett elegant utseende som påminner om burmans. Kroppen är smidig och nätt, gången påminner om ett lejons.

Den tippade pälsen, som är rasens främsta kännetecken, innebär att den största delen av pälsen är vit och endast de yttre hårspetsarna är färgade, vilket ger pälsen ett sammetslikt eller silverskimrande utseende.

När din Burmilla går genom rummet, ser det därför nästan ut som att en vacker blyertsteckning har fått liv…

Även om Burmilla är en oerhört vacker katt, som på ett naturligt sätt drar till sig uppmärksamheten, anser vi själva att det inte är rasens största trumfkort. Den biten står deras fantastiska lynne för!

Personligheten är intelligent, vänlig, lekfull och social. De älskar att vara med där det händer –  och framför allt där du är.  Det betyder att de gärna  hjälper till med allt – byta sängkläder, sortera tvätt, lägga in din nyvikta tvätt i garderoben, vattna eller plantera om blommorna, skapa smycken, skriva brev. Allt arbete vid datorn blir säkert mycket lättare om de sitter på tangentbordet, eller hur?

Matte behöver hjälp med tvätten!
Jag ska hjälpa dig lite…

När du kommer hem möter den dig i dörren och berättar lite snabbt hur dess dag har varit, och varför den tycker du var borta onödigt länge. Den är lika intresserad av dina gäster som du är, och förvånar många genom att helt frankt lägga sig i deras knä, fast de aldrig sett varandra förut.

Den är alltså uppmärksam och hängiven utan att vara påflugen, och den småpratar utan att för den skull låta konstant. Lekfull, men ingen Vilda Västern (om du inte har en kull förstås, då dundrar det ordentligt när de galopperar). 🙂

Den är dessutom väldigt duktig på att få dig ta det lugnt en stund – lite gos varje dag ger livskvalité!

Där du är, där är din katt!!

Lämna ett svar