Kattskönheter på turne i Polen

Underbar kattresa till Polen!!

Vi packade bilen full med katter och drog iväg…

Dags för utställning utomlands, så att damerna kommer vidare i sin titeljakt. Underbart trevligt hade vi, både på själva utställningarna och tiden däremellan. Härligt att ha katterna omkring sig även när man är på semester, så man slipper känna sig fånig för att man längtar hem… 🙂

Mycket stimulans och intryck fick de, och lägenheterna vi hyrde längs vägen inspekterades mycket noggrant – och busades i, förstås.

Gammal hederlig lek med vippa är ju också alltid uppskattat. När man gör det tillsammans med kameran hisnar man över hur vackra de här katterna är.

Första utställningen: Krakow 8,9/6

På lördagen bedömdes våra fyra svarta Burmillor av Juan Jose Martinez Vizcaino. Tassali går i färggruppen för röda, så hon var hos Jaana Jyrkinen.

Både Jaana och Juan Jose gav alla våra tjejer Ex 1, så de fick sina cert, och med det blev Kisoalanza Champion!

Den riktigt svåra biten för Juan Jose var att välja vem som var Bäst i Variant. Han skalade successivt ner de närvarande tävlande (7 st) och var till slut nere på till 3: Zjamila, Nousie och Kisolanza. Men där tog det stopp, och vi stod länge med dessa tre framför honom. Han funderade länge och väl, och såg ut som att han ändrade sig typ tre gånger :), men till slut föll valet på Kisolanza som tog hem segern. Grattis, gumman!

Som om dessa glädjeämne inte skulle räcka, blev både Kisolanza och hennes dotter Mikuzi nominerade till panelen. Ingen av dem kammade hem vinsten, men de fick båda lite nyttig träning.

Nästa dag bedömdes Tassali av Lone Lund, och tre av våra svarta av Dorota Szadurska. Kisolanza fick ledigt, så att hon och Nousie inte skulle konkurrera med varandra i samma klass. 😉 Alla flickor blev Ex 1 även denna dag, så med det blev Nousie International Champion!

Nousie – nykläckt International Champion, men tar det med ro

Sedan började överraskningarna… Dorota kom fram till att det var Zjamila som var utställningens vackraste Burmilla i den svarta färggruppen, så hon blev BIV!

Samtidigt förklarade Lone Lund Tassalis alla värdefulla drag för sin publik, och hon nominerade henne till panel!! Och som om det inte skulle räcka, var alla andra domare överrens med Lone, så hon gick faktiskt och vann också! VILKEN DAG!!

I väntan på nästa utställning tog vi alla våra stjärnor med oss och åkte till Zakopane, för att njuta av Tatrabergen. Det var uppskattat även hos katterna, och vi hade några härliga dagar där

Andra utställningen: Lodz 15,16/6

Då var det dags igen! Första dagen bedömdes våra fyra svarta av Jaroslav Panek, och Tassali av Daria Lukasik.

Nousie tävlade nu i samma klass som mamma Zjamila, så det var extra intressant att se vilken av dem som i domarens ögon var värdig Ex 1. Det var roligt att se domarens reaktion – när Zjamila kom på bordet blev han märkbart glad över att hon var så fin, och sedan allt mer förvånad och tankfull när ännu fler och vackrare katter fortsatte avlösa varandra… 🙂

Intressant nog var det Nousie som blev Ex 1, så hon ansågs bättre i standarden än mamma Zjamila. Kisolanza blev BIV och Mikuzi nominerad till panel.

Hur gick det för Tassali då? Jodå, hon blev Ex 1 och därmed Grand International Champion! Dessutom nominerades hon till panel!!

Själva panelen blev förstås väldigt spännande, med både Tassali och Mikuzi i tävling. De skötte sig jättebra, även om de båda blev besegrade.

Ny dag – som började med att två katter försvann när vi började stoppa in gänget i transportburarna. 🙂 Var visst inte helt intressant att åka på utställning igen…

Dagens domare var Daria Lukasik för våra svarta och Arja Martikainen för Tassali. Idag fick Nousie ledigt, för att inte förstöra mamma Zjamilas möjligheter att få det sista centret hon behövde i sin klass.

Daria var också skicklig och intressant att lyssna på, precis som Jaroslav dagen innan. Hon gav alla flickor sina cert, så Zjamila blev mycket riktigt Grand International Champion!!

Tassali skötte sig bra och fick sitt första cert i klass 3. Men ingen nominering idag.

Till slut stod det klart: Mikuzi blev nominerad till panel, och Kisolanza blev både BIV och nominerad!

Nu är det bara att vänta – vilket man kan göra på så olika sätt!

Äntligen dags! Den här gången märktes det faktiskt att båda katterna hade en viss vana vid detta ståhej. Båda skötte sig exemplariskt, trots mängden domare som ska titta, känna och lyfta. Ingen av dem lyckades dock besegra Burmorna som rakade hem segern, men vi är otroligt stolta över dem!

Med det var var vår resa över, och det var dags att styra kosan hem. På tiden tyckte katterna, som gav en tydlig vink om vad de ville på avresedagens morgon…..

En härlig semester blev detta – och med ett helt fantastiskt resultat!

Vi fick fyra nya titlar (Mikuzi är för ung för att få titlar, så det var maximal utdelning), sju finalplatser och ett BIS – samt maximalt möjliga utdelning i BIV med fyra stycken! WOW!

Fast bäst av allt var ändå att ha kissarna med sig på äventyr. 😉 De här katterna är verkligen härliga att leva med!