Sista utställningen på Europa-resan

Efter lite välförtjänt vila, var det så dags för våra damers sista insats på den här resan. Vi styrde kosan till Wrzesnia i Polen. Denna utställning hade vi förmånen att få bedömningarna gjorda av två domare som verkligen kunde rasen, så det var både givande och intressant. Och uppmuntrande, för båda var ense om att våra damer håller anmärkningsvärt hög kvalité – på en nivå som man inte ofta stöter på. Såklart enormt roligt att höra, med tanke på att alla dessa katter kommer från vårt eget uppfödningsarbete!

Hur gick det då? Ja, här har ni dem…

Vladimir Isakov har god hand med katterna, det var skönt. Intressant nog valde han Xàbia som Best In Variety (tur Nousie fick sitt 10:e förra utställningen), vilket vi helhjärtat håller med honom i. Hon blev alltså officiellt tävlingens vackraste fertila Burmilla. Sedan var det full pott! Xàbia nominerade till bästa hona, Mikuzi till bästa kastrathona och Alsace till bästa Junior. Vi fick alltså tre platser i finalen, vilket är det maximalt möjliga med våra katter. Så kul!

Såklart var det galet spännande med panelen, alla de andra katterna bjuder på så tuff konkurrens. Så vi behöver nog inte förklara hur glada vi blev när ALLA våra tre finalister avgick med segern!!!

Då kommer nästa spännande del, som man ofta tillämpar på kontinenten – Best in Category. Alla 6 som blir Best in Show, oavsett kön eller ålder, inom kategori 3 tävlar mot varandra, för att kora en segrare som sedan tävlar mot de andra segrarna från respektive kategori (4 totalt). Domarnas röster fördelades mellan…. de tre Burmillorna!! En skiljedomare fick gå in och fälla avgörandet, och det gjorde att lilla Alsace plötsligt kunde titulera sig vackrast på utställningen bland alla kategori 3-katter. I nästa final, bland alla segrare från respektive kategori, kom hon dessutom på andra plats!!

SÅÅÅ stolta och tacksamma över vår fina lilla tjej! Fantastisk tanke att även hennes mamma, pappa, farmor, farmors mor, farmors morfar, farmors morfars mor och morfars far samt morfars farmor kommer från vår uppfödning. Hängde ni med? Knappt vi heller…. Men så kul!!

Yes, det blev champagne på kvällen….

Nästa dag var det såklart svårt att hålla nere förväntningarna, men vi är väl medvetna om hur saker kan förändras, så vi försökte fokusera på annat. Den här dagen var nog faktiskt också höjdpunkten att få ha Laura Scholten som domare, som har varit med som uppfödare i många år och arbetat hårt för Burmillans tidiga utveckling. En av många vi står i tacksamhetsskuld till, helt enkelt. Med den kunskapen i bagaget, väger såklart en sådan domares åsikt tungt för oss personligen. Så det var underbart att se hennes oförställda glädje över våra tjejer – dessutom var det intressant att se hur hon utan några åthävor alls fick damerna att trivas på domarbordet.

Det var såklart oerhört givande att höra hennes resonemang kring katternas starka och svaga sidor, och jag är helt enig med henne i hennes bedömning. Idag tävlade Lomizi och Nousie i samma klass, och det var Nosie som fick certifikatet som Ex 1. Därmed blev hon faktiskt Supreme Champion!! Kisolanza mötte Mikuzi i samma klass, och även idag var det Mikuzi som bedömdes som den bästa av de båda. Laura kom fram till att Xàbia var utställningens vackraste Burmilla, så hon blev BIV. Och till vår stora glädje håller även detta Burmilla-proffs med om gårdagens nomineringar – det blev full pott idag också! Xàbia, Mikuzi och Alsace nominerades alla till final!

Hur gick finalen då? Våra damer skötte sig bra och assistenterna presenterade dem jättefint. Det slutade med att både Xàbia och Mikuzi blev Best in Show!

I nästa led var det dock ingen av damerna som lyckades upprepa Alsaces bedrift från dagen innan. Men vi tyckte det passade bra med champagne ändå!

Med detta avrundade vi vår resa, och vi tyckte oss märka att det var bra för den allmänna opinionen i bilen… Lite pyssligt var det att få plats med alla priser också, men det kändes som ett helt ok problem! 😉 Vi har haft en underbar resa tillsammans, och kan dessutom glädja oss med att alla katter fick sina titlar så att det blir enklare att tävla vidare i Sverige. När vi orkar det 😉