Utställnings-glädje!!

Tänk, vi börjar bli lite bortskämda med de här trevliga utställningsdagarna! Den här dagen i Hässleholm var 11 st Burmillor representerade av 5 olika ägare. Så roligt!

Barbro och Evelina hjälpte oss så vi kunde tävla både i klass för Bästa Avelshona och som Bästa Uppfödare. Tack snälla för att ni kom med era vackra katter!! ❤️Så här ser gänget ut som tävlade med vårt stamnamn:

Bedömningen var såklart intressant. Alla katter levde upp till förväntningarna på deras nivå och blev, trots en del konkurrens från andra katter, samtliga Ex 1. Uttagningen till BIV fertila blev extra intressant, domaren vacklade länge mellan Zakopane/Pilsner och Nousie, innan hon beslöt att Nousie skulle få äran. Hon förstod skälen till sin vånda bättre när hon fick höra att det var mor och son… 😄

Men Zakopane blev inte lottlös. Han blev nominerad till panel! Han vann inte där, märkligt nog, men vi vara samtliga rörande eniga om att han förtjänade det. 😉 Så fin!! Inte konstigt han blivit nominerad på 4 av de 6 utställningsdagar han varit på.

Mikuzi blev nominerad som kastrathona, och hon gick faktiskt och vann. Hon fick alla domarnas röster, här rådde ingen tvekan. Den här gången höll vi med av hela vårt hjärta!

Nousie blev också nominerad till panel, och här fick varje kandidat varsin röst av domarna. Så en skiljedomare fick gå in och avgöra, och då förlorade Nouise. Men tack vare fina poäng på sin avkomma blev hon ändå BIS Avelshona!

När poängen summerades, visade sig att tre nominerade och en BIS gav mig 46 poäng. Så då blev vi BIS Uppfödare också, så roligt! Katterna var dock inte helt imponerade, utan tyckte vi kunde ha hittat på något roligare 😂

Med det åkte vi hem, varma av hjärtat av uppskattningen våra katter fick av domaren. Men som alltid är nog det bästa att få se hur bra våra kattungar har det med sina nya familjer – och att kunna hjälpa besökare att upptäcka hur härligt det kan vara att ha katt. De här katterna, alltså. 😉😻